4.5/5

Klantbeoordeling 9.4/10

Computer werkgeheugen

Prijs op aanvraag 60 minuten

Is het scherm van je laptop beschadigd of gebarst?

Beschrijving

Computer werkgeheugen

Het werkgeheugen, ook wel RAM-geheugen of intern geheugen genoemd, dient voor het tijdelijk opslaan van gegevens tijdens het gebruik van de computer. Wanneer u bezig bent met het uitvoeren van taken op uw computer, worden de benodigde gegevens opgeslagen in het werkgeheugen, zodat de processor deze sneller kan verwerken. Echter, alles wat opgeslagen is in het RAM-geheugen wordt verwijderd wanneer de computer wordt uitgeschakeld of wanneer de stroom uitvalt.

Voordelen van het uitbreiden van het RAM geheugen.

  1. Door het uitbreiden van het RAM geheugen kunt u zwaardere programma’s uitvoeren die veel intern geheugen vereisen.
  2. Met een uitgebreider RAM geheugen is uw desktop beter in staat om meerdere taken tegelijk uit te voeren.
  3. Hierdoor kan de prestatie van uw computer aanzienlijk verbeteren en zal het sneller werken.
  4. Bovendien zorgt een groter RAM geheugen voor minder belasting op uw harde schijf.

Computer werkgeheugen tarieven

De kosten voor het uitbreiden van het interne geheugen van uw laptop zijn afhankelijk van de grootte en snelheid van het nieuwe RAM geheugen. Repaircity zal samen met u bepalen welke oplossing het beste past bij uw computer en uw budget. Onze minimumprijs voor dit soort werkzaamheden begint bij €39,-.

Is werkgeheugen hetzelfde als een SSD?

Nee, RAM en SSD zijn verschillende onderdelen van een computer. RAM, oftewel werkgeheugen, is verantwoordelijk voor het snel opslaan en weergeven van data die momenteel actief worden gebruikt door de computer. Zodra de computer wordt uitgeschakeld, verdwijnt de data uit het RAM geheugen. Een SSD daarentegen, is een vorm van vast geheugen en is verantwoordelijk voor het op termijn opslaan van data zoals bestanden, programma’s, en het besturingssysteem. Deze data blijft op de SSD opgeslagen, zelfs wanneer de computer is uitgeschakeld. Deze data wordt alleen verwijderd wanneer u het expliciet verwijdert.